Nyt pitäisi löytää ohje tai edes idea mitä tehdä 200 grammasta Tampellan Punatulkku-lankaa, todella vuosikertaa, lienee jostain 70-80-lukujen vaihteesta. Luonnonvärinen 65 % puuvillaa ja 35 % pellavaa, puikkosuositus 2½. Mitään suurta ei tuosta määrästä kyllä tule.
Villalankakukkia tulee tasaisen tahtiin, eivätkä nyttyrät näytä pahemmin pienenevänkään, niin että kyllä niistä ihan reilunkokoinen huivi tulee. Yritän varmaankin siirtää myöhemmäksi hetkeä, kun ei ole mitään muuta tekemistä kuin palmikkoneuleen kasaaminen. Löysin kappaleetkin kaapista, niin ettei muuta tarvitse kuin kasata paita. Olisi käyttöä kyllä ihmiselle, joka kokoaa neuleita mielellään. Minä voisin suoltaa kappaleita ja joku muu kokoaisi kappaleet yhteen. Ja päättelisi langat... Loistoesimerkki löytyi lankanyttyröiden seasta: päättelyä vaille valmiit kynsikkäät (eikös se ole sellaisten sormikkaiden nimi joissa ei ole kokonaisia sormia?). Ujutin ne äidin tekeillä olevien sukkien pinoon, jos vaikka tulisivat erehdyksessä päätellyiksi.
Mutta tässä seuraava kuva tekeleestä, Novita Palmasta.222718.jpg
Tekokuitulangaksi kivan tuntuinen neuloessa, kummilapsi hyväksyi langan kun ei kutita (kaikki kutittaa), mutta hapsujen teossa meinasi mennä hermot... lanka ei luistanut yhtään.