Keväällä tuli sellainen tunne, että on pakko tehdä palmikkoneuletta. Hain langat ja ohjeen ja neuloin palmikkoja intoa piukassa. Olkasauman vielä ompelin, että sain tehdä kauluksen valmiiksi (palmikkokuvio jatkui kauluksessakin), ja sitten survoin kappaleet kaappiin odottamaan kasaus/päättelyinspiraatiota. Nyt se tuli (tai oikeastaan kaikki johtui siitä että löysin yllättäen nämä kappaleet), ja tässä paita.
239262.jpg
Ja tässä tuota kuviota lähempää ja isompana:
239260.jpg
Lanka on Marks&Kattensin Bomull, puolet puuvillaa ja puolet villaa. Ohjekin oli M&K:n. Eri langalle se oli, ja piti käydä ainakin kolme kertaa hakemassa lisää... taisi lopulta mennä liki 14 kerää. Mukava lanka juoksevuudeltaan mutta menee aika helposti sääpuoleen (=halkeaa), puikot 4,5 bambu. Metallista minä luovuin vuosia sitten, sormet ei metallia kestä, onko sitten nikkelialleria vai mikä syynä.
Minä teen hihat aina yhtaikaa, koska en jaksa laskea lisäysten/kavennusten kohtia kuin kerran ja kun tekee kerralla niin tulee ainakin samanmuotoiset/pituiset hihat. Alkujaan neuloin kumpaakin hihaa omalta kerältään ja pyöritin muutaman kerroksen välein lankoja erilleen. Ja eräänä päivänä... kerässähän on kaksi päätä!
239266.jpg
Tämän kuvan on tarkoitus esittää sitä kuinka tuo lanka juoksee kahdesta päästä kerää, tai siis sisä- ja ulkopuolelta.
239278.jpg
Toinen tulee päältä ja toinen sisältä, ja johtuiko juuri tästä langasta, mutta tuo juoksi aivan loistavasti kerältä, eli päältä tuleva ei sotkeentunut sisältä tulevaan vaan liukui kauniisti ympäriltä. Eli kerä ei pomppinut minnekään, vaan pysyi nätisti sohvalla neuloessa. Yksittäistä kappaletta tehdessä mua ei haittaa ollenkaan jos kerä pomppii, eli minä neulon aina ulkopuolelta tulevasta päästä. Saa nähdä onko seuraava näin valmiiksi keritty yhtä sujuvasti kerällä.